The Avengers: musik

Namn: The Avengers

Originaltitel: The Avengers

Premiärår: 2012

Regissör: Joss Whedon

Kompositör: Alan Silvestri

Medverkande: Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Tom Hiddleston m.fl.

Utmärkelser: Ny film

Kommentar:

The Avengers - musik

 The Avengers
(2012) on IMDb

I skrivande stund är The Avengers en helt ny film. Den går fortfarande på bio, och har många kvar att “frälsa” med sin imponerande, ja vad säger man? “Wow”-faktor? Kompositören är Alan Silvestri, och även om han verkar gå lite efter en formel (läs mer om mina tankar om det här), så var jag riktigt imponerad av det han skrivit.

När det är superhjältar så vill man trots allt ha superhjältemusik, och det går inte att säga annat än att Silvestri levererar just det. Klippet till höger spelar det specialskrivna huvudtemat, där bara några enstaka trumpettoner ger oss ljudet av “The Avengers”. Vi hoppas få höra det en gång till i en uppföljare.

I en intervju säger Alan Silvestri att han hämtade en del material från Captain America (2011), till vilken han också stod för musiken. Så må vara fallet, men musiken till The Avengers är tjusigare. Den visar att den finns på ett annat sätt. Det är ett mastodontiskt men skickligt utfört hantverk …med viss “formelvarning”. Besök Spotify och lyssna på hela soundtracket!

Silvestri står också för musiken till bland annat Forrest Gump (1994). Läs om den också!

Detta är filmartikel nummer 150Filmscore.se. (Publicerad 31 maj 2012).

Läs om musiken i fler actionfilmer!