Lust, Caution: musik

Namn: Lust, Caution

Originaltitel: Se, jie

Premiärår: 2007

Regissör: Ang Lee

Kompositör: Alexandre Desplat

Medverkande: Wei Tang, Tony Leung Chiu Wai m.fl.

Utmärkelser: Vann Golden Horse Award

Kommentar:

Lust Caution - musik

 Se, jie
(2007) on IMDb

Alexandre Desplat har mer på meritlistan än musiken till de två sista Harry Potter-filmerna. År 2007 fick han chansen att skriva musiken till Ang Lees Lust, Caution – en erotiskt laddad kinesisk produktion med Kinas internationellt främste regissör vid rodret.

Det här är en av de bästa icke-engelskspråkiga filmer jag någonsin sett. Det är en vacker historia om kärlek, spionage och hämndlystnad. Fransmannen Desplat fångar upp stämningen på ett beundransvärt sätt, och väver samtidigt in allt mycket av det som definierar Musik-Kina (i form av pentatoniska skalor, stråkglissandi, och… ja …elegans!) Desplat erhöll också ett Golden Horse Award – en gala som kan ses som den kinesiska/taiwanesiska motsvarigheten till Oscarsgalan.

Vidare, om du vill se en film där sexscenerna verkligen spelar roll, så är det den här filmen. Det finns inget obefogat i dessa detaljrika nakenscener, som ska ha tagit 12 dagar att spela in. Tvärtom så är det just dem som är allra viktigast för att förstå huvudpersonernas utveckling.

Detta är filmartikel nummer 166Filmscore.se. (Publicerad 15 augusti 2012).

» Gå tillbaka till musik i dramafilmer