Halva löftet avklarat

Ja det blev en ny design på sidan, och det är med glädje jag noterat att det lett till att fler fått upp ögonen för Spotifylistan, som i skrivande stund har 50 prenumeranter. Det finns dock fortfarande mycket kvar att göra för att få till en bättre struktur här på sidan. Under påsken hann jag inte med mycket mer än att planera exakt hur upplägget blir, men jag kan meddela att från och med nästa vecka kommer jag börja lägga några timmar i veckan på att faktiskt göra det jag planerat också.

När det väl är gjort kan jag glädja er med att åtminstone 10 nya filmspecifika artiklar står i kö och väntar på att få skrivas. Det kommer innebära lite efterlängtad ny musik i form av både Youtubeklipp och nya spår till Spotifylistan.

Jag måste få till en liten rekommendation också! En genre som jag inte gett tillräckligt med uppmärksamhet här på sidan är den amerikanska musikalfilmen (om man bortser från Disneyfilmer förstås, som å det motsatta fått närmast för mycket rum). Jag har under de senaste veckorna varit på ett par föreläsningar om amerikanska musikalfilmer, och fått chansen att bekanta mig med guldkorn som Oklahoma! (1955) och South Pacific (1958). Dessa är sanna “feel good”-filmer, vars sångnummer verkligen etsar sig fast på hjärnan.