Framtidsplaner: kompositörsprofiler

Jag går med raska steg mot nästa studieperiod, och planerar i vanlig ordning ägna ungefär en timme i veckan åt Filmscore.se Planerna för den kommande perioden lyder som följer:

Kompositörsprofiler

Jag har alltid dragit mig från att faktiskt skapa ordentliga profilsidor för filmkompositörer. Den främsta anledningen är att det är svårt att få besökare till sådana sidor. Stora namn har enorm konkurrens världen över och inte bara på den svenska webben. Vidare favoriserar Google Wikipedia något alldeles förfärligt. Om jag så skulle skriva 1600 ord om Alexandre Desplat skulle jag ändå ranka sämre på namnet i Googlesökningar än Wikipedias 16 ord gör, om jag inte får möjligheten att peka 20 länkar till sidan (vilket är en aning klurigt). Trots allt detta har jag nu kommit fram till att jag tänker skriva dessa sidor för att jag brinner för att studera kompositörsprofiler, och jag tänker skriva dem bra. Sedan nöjer jag mig med de besökare jag får.

Nog med bitterhet. Jag väntar 24 intensiva studieveckor totalt mellan slutet av september och mitten av april. Det blir 24 kompositörssidor. På varje profilsida tänkte jag inkludera följande:

1. Biografisk information.

2. Information om utmärkelser och priser.

3. Tre klipp med särskilt nämnvärda bidrag till filmmusiken.

4. En lista över de filmer till vilka kompositören i fråga har skrivit musiken. Troligen listas emellertid bara filmer som finns i Filmscore.se:s filmarkiv.

Det här kommer bli kul!

Vidare – skoj att så många börjat prenumerera på filmmusiklistan på Spotify, trots att den bara legat uppe några veckor. Listan växer också allteftersom fler artiklar läggs upp. Den här veckan har ytterligare tre filmer fått sina platser i arkivet – Ang Lees Brokeback Mountain, Dreamworksfilmen Spirit, och kultklassikern Superman.