Bloggen åter i bakgrunden

Det är lite mindre skoj att uppdatera bloggen, nu när sidan har återgått till sitt gamla utseende. Som jag nämnt tidigare hade upplägget med bloggen på startsidan sina fördelar, då jag kunde skriva om filmmusik på ett mer aktivt maner, men en konsekvens blev att sidans permanenta artiklar tappade mycket i besökare. De blev sekundära, vilket också blev alltför tydligt i Googles sökresultat.

Nu när den gamla designen varit tillbaka ett tag så har faktiskt besökarantalet gått upp lite igen, och jag har insett att det är så här Filmscore.se ska se ut. Det är en utpräglad hemsida, där det permanenta innehållet är det viktigaste innehållet.

Det gör mig lite ont att inte kunna blogga aktivt om det som berör filmmusik, varför jag har börjat smida lite planer. Eventuellt kommer det, kanske inom några månaders tid, dyka upp en ny filmmusiksida. Jag talar då om en sida helt i bloggformat, där det kommer att läggas upp nyheter och filmrecensioner med ett särskilt fokus på filmmusik. En nischad filmblogg, helt enkelt.

Filmscore.se kommer fortsätta att vara sidan där faktaartiklarna och alla tips finns – sidan där man kan lära sig om filmmusik, och upptäcka ny filmmusik. Filmscore.se kommer att ha bredden, och ett eventuellt nytt projekt kommer att ha spetsen. Det innebär inte att den nya sidan kommer att vara full av komplicerade termer och musikteoretiska inslag. Mer att den kommer vara en aktiv blogg, och inte ha det där matiga utbudet av artiklar som Filmscore.se.

Givetvis kommer fler uppdateringar läggas upp kring detta. Ännu är det inte helt säkert att projektet blir av, men jag älskar att skriva aktivt om filmmusik, och som den här sajten är upplagd nu så är det mina artiklar och inte mina inlägg som läsarna hittar till.

Den här bloggen kommer dock uppdateras sporadiskt fram tills dess att det nya projektet drar igång.